Stichting Vaart, de website van en voor Valkenswaardse kunstenaars

antoonAntoon Baeten

CATEGORIE: Schilderen/tekenen

Atelier Le Petit Palais
Unastraat 4a

5554 BC Valkenswaard

Rolstoeltoegankelijk: Ja

 

Antoon schildert sinds 1977, meestal landschappen, voornamelijk in acryl. Hij schildert impressionistische stillevens in zijn eigen atelier. Antoon heeft 8 jaar gestudeerd aan de academie van Arendonk en geeft al een aantal jaren les aan een groep studenten. Lees meer.............


Kreta

Kreta


Malpie

Malpie


Leenderbos

Leenderbos


Antoon Baeten

Antoon Baeten uit Valkenswaard


antoon

Zo'n 40 jaar geleden kreeg hij met zijn verjaardag olieverf en een doek en penselen van zijn vrouw. Dit idee was bij haar ontstaan, omdat er geen losliggend papiertje veilig was voor zijn tekengrage handen. Zonder iets af te weten van schilderen met olieverf, is hij de volgende dag begonnen aan zijn eerste schilderij.


Nu zo'n 40 jaar later heeft hij honderden schilderijen gemaakt in olieverf, acryl, aquarel en pastel. Een opleiding genoot hij het eerste jaar bij volksuniversiteit "De Draaikolk" te Valkenswaard met veel zelfstudie en raadgevingen van gevestigde namen als Jos Leurs, Dorus van Oorschot, Frans Manders en anderen, waarvan hij dacht iets te kunnen leren.


In zijn beleving bleef het echter een huis zonder fundering, waarop Antoon besloot om in 1981 de 8- jarige opleiding aan de academie voor schone kunsten in Arendonk (Belgie) te gaan volgen. Een opleiding die hij in 1990 met succes afrondde. Tijdens zijn opleiding bezocht hij veel musea in heel Europa en is hij direct na afronding van zijn studie, begonnen aan het bouwen van zijn eigen atelier: "Le Petit Palais" aan de Unastraat 4a, te Valkenswaard.


Antoon Baeten exposeerde in diverse plaatsen in Nederland, Duitsland en België. Ook in Oostenrijk hangen verschillende schilderijen van zijn hand die op vakantie geschilderd werden.


De laatste jaren schildert hij regelmatig samen met Frans Manders en geeft hij nog steeds les aan enkele leerlingen.


Zijn werken laten zijn persoonlijke stijl zien in impressionisme van landschappen, bloemen en stillevens.

 

 
nach oben